Odbačeni mobilni - punjiva baterija za bicikl

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2010, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačeni mobilni - punjiva baterija za bicikl

SUBOTICA - Običan odbačeni mobilni telefon može se pretvoriti u punjive baterije za sijalice na biciklu, kaže profesor Srednje tehničke škole u Subotici Denš Tot.

Prema njegovim rečima, vađenjem elektronskih komponenti sa elektronske ploče monitora mobilnog telefona, koja kao otpad vredi manje od jednog evra, dolazi se do elektronskih komponenti vrednosti od 200 evra.

Tot je ovo rekao juče na predavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Hemijsko tehnološkoj školi "Lazar Nešić" na srpskom i mađarskom jeziku, na temu značaja prikupljanja baterija i elektronskog otpada.

Zahvaljujući ekološkoj akciji koju je sprovela ta škola s profesorom Totom na čelu, u Subotici je za dve godine prikupljeno 400 kilograma starih baterija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbačeni mobilni je punjiva baterija za biciklo

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Apr.2010

Običan odbačeni mobilni telefon može se pretvoriti u punjive baterije za sijalice na biciklu, rekao je profesor Srednje tehničke škole u Subotici Denš Tot. Prema njegovim rečima, vadjenjem elektronskih komponenti sa elektronske ploče monitora mobilnog telefona, koja kao otpad vredi manje od

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.