Od sutra se normalizuje nastava na Matematičkom fakultetu

Izvor: Blic, 04.Okt.2012, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra se normalizuje nastava na Matematičkom fakultetu

Nastava na Matematičkom fakultetu od sutra će biti normalizovana, jer je na današnjem sastanku uprave fakulteta i predstavnika Studentskog parlamenta dogovoreno da se formira zajednička komisija koja će raditi na rešavanju studentskih zahteva.

Portparolka Matematičkog fakulteta Sanja Kosanović rekla je da će komisiju sačinjavati predstavnici studenata i profesora.

Na jučerašnjoj sednici Nastavno- naučnog veća studentima je odobren naknadni ispitini rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 7. oktobara u kome mogu prijaviti samo jedan ispit. Rok za prijavu ispita bio je četvrtak do ponoći, medjutim taj rok je produžen do sutra u ponoć, jer je zbog kvara na serverima trenutno nemoguće prijaviti ispit.

- Ispit se prijavljuje samo elektronski, ali se zbog havarije na serverima u ovom trenutku to ne može učiniti. Ukoliko se kvar ne otkloni sutra, prijava će biti produžena do subote - rekla je Kosanović.

Ona je istakla da će Studentski parlament organizovati konsultacije za studente starijih godina koji treba da izadju na ispit zakazan za 7. oktobar, kao i da će biti na raspolaganju svim brucošima koji su ovih dana gubili nastavu.

Studenti su od ponedeljka blokirali nastavu tražeći da im se odobri dodatni ispitni rok, za koji su, kako tvrde, do sada bili uskraćeni.

Osim dodatnog ispitnog roka akademci su još tražili da se za apsolvente omogući polaganje preostalih ispita do kraja studija svakog meseca, da se uskladi obrađeno gradivo sa časova predavanja i časova vežbi i da se za sve predmete obezbedi adekvatna literatura na srpskom jeziku.

Studenti su tražili i da im se omogući nadoknada poena po osnovu predispitnih obaveza, kroz organizovanje dodatnih rokova za polaganje kolokvijuma u ispitnim rokovima, kroz dodatne zadatke na samom ispitu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Postignut dogovor na Matematičkom fakultetu

Izvor: RTS, 05.Okt.2012, 11:50

Nakon postignutog dogovora sa upravom Matematičkog fakulteta nastava se, od danas, odvija po utvrđenom rasporedu. Formira se komisija koja će rešavati studentske zahteve...Nastava na Matematičkom fakultetu od danas će se odvijati po utvrđenom rasporedu, pošto su studenti i profesori postigli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.