Od ponedeljka moguće testiranje na antitela virusa korona na lični zahtev: Evo kolika je cena

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2020, 10:46

Od ponedeljka moguće testiranje na antitela virusa korona na lični zahtev: Evo kolika je cena

Ukoliko želite da uradite serološki test na antitela korona virusa moći ćete to od ponedeljka da učinite u nekoj od zdrastvenih ustanova Od sutra, 1. juna, građani Srbije moći će da se testiranju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara.Ova vrsta testiranja, poznata i kao "ELISA >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << testiranje", moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika železnice i Zavodu za zaštitu zdravlja studenata.Ovakvu odluku doneo je Krizni štab Srbije na sednici u sredu.Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević pojasnila je tada za Tanjug da je doneta odluka da od 1. juna počnu serološka istraživanja na lični zahtev građana koji ne ispunjavaju utvrđene indikacije za besplatno testiranje."Na taj način će moći da ispitaju da li imaju antitela na virus i da li su došli u kontakt sa virusom u prethodnom periodu", kazala je Kisić Tepavčević.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje testiranje na LIČNI ZAHTEV: Evo koliko će koštati da proverimo da li smo BILI U KONTAKTU SA KORONOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 08:13

Cena testa je 1.200 dinara, a test je namenjen onim građanima koji ne ispunjavaju indikacije za besplatno testiranje...Od danas, 1. juna, građani Srbije moći će da se testiraju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara...Ova vrsta testiranja,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.