Od koronavirusa preminuo teoretičar zavere, nije verovao u opasnost virusa

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 12:16

Od koronavirusa preminuo teoretičar zavere, nije verovao u opasnost virusa

Popularni norveški teoretičar zavere Hans Garder (60), koji je negirao da je koronavirus opasan, preminuo je upravo od kovida 19.

Garder je preminuo 6. aprila, a prema preliminarnom izveštaju sa autopsije, utvrđeno je da je bio zaražen koronom. Kako prenose lokalni mediji, samo nekoliko dana pre smrti organizovao je ilegalno okupljanje u Granu, pedesetak kilometara severno od Osla.

Najmanje 12 ljudi koji su prisustvovali ovim okupljanjima takođe su zaraženi, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija utvrđuje tačan broj učesnika.

"Šta je razlog da se uvode ovakve mere kako bi se sprečila infekcija koja je slična prehladi ili gripu? Da li time žele da zakamufliraju da se korona ne prenosi sa čoveka na čoveka?", pisao je Garder na Fejsbuku.

Sumnja se da je imao simptome koronavirusa oko dve nedelje pred smrt, a Dagbladet navodi da ga je porodica hrabrila da ide kod lekara, ali je on to odbijao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.