Izvor: RTS, 23.Jun.2021, 06:13

Od jutros kolabiralo 10 građana na ulicama Beograda, RHMZ: Na snazi narandžasti meteo-alarm

U Srbiji sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura od 16 do 25, a najviša od 35 do 38 stepeni. Na snazi narandžasti meteo-alarm. U Hitnoj pomoći Beograda rečeno je RTS-u da je do 10.30 deset osoba kolabiralo na ulicama Beograda.
U Srbiji danas veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni.

Duvaće slab do umeren vetar, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 25, a najviša od 35 do 38 stepeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će do petka biti veoma toplo vreme sa temperaturom, i jutarnjom i dnevnom, znatno iznad proseka za ovaj period godine.
Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se u intervalu od 36 do 38 stepeni, a u četvrtak ponegde i do 40 stepeni.
Pad temperature za pet do osam stepeni očekuje se od subote do ponedeljka, a zatim ponovo veoma toplo.
Na snazi narandžasti meteo-alarm RHMZ je izdao narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPREMITE SE ZA PAKAO! Narandžasti meteoalarm u Srbiji, danas i do 38 stepeni, evo kada možemo da očekujemo kišu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021

U Srbiji će danas biti veoma toplo i sunčano vreme, a na snazi je narandžasti meteo-alarm...Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najtoplije će biti u Loznici, Kragujevcu, Negotinu i Kraljevu gde će temperatura dostizati do 38 stepeni, dok se u Beogradu očekuje 37 stepeni...I...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.