Od izmena zakona bitnije kako će se sprovoditi

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od izmena zakona bitnije kako će se sprovoditi

Beograd -- "Od izmena postojećih izbornih zakona mnogo je značajnije na koji način će se oni sprovoditi i da li ćemo imati zaokret ka poštovanju propisa".

To je izjavio direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, koji za Blic" kaže da dijalog sa evropskim posrednicima nije tehnički, već suštinski proces i da je bitna praksa.

Poenta dijaloga nije izlazak ili neizlazak opozicije na izbore, već skretanje pažnje na izborne uslove koji nisu adekvatni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na odredjen nivo političke krize koja očigledno postoji u Srbiji, a koja se u jednom delu ogleda u odluci dela opozicije da bojkotuje izbore, rekao je Antonijević.

Mislim da je bitnije, navodi on, govoriti koja su to pravila koja se krše, a na to fokus stavlja i Evropski parlament.

"Format razgovora je takav da ne bi trebalo da se iznose detalji, ali mogu da kažem da se očigledno prepoznaje medijski prostor koji nije funkcionalan, potreba da se svim političkim akterima obezbedi jednak pristup medijima, teške kampanje koje se vode protiv pojedinaca... Postoje obaveze koje su propisane Zakonom o javnom informisanju i REM-a da na to reaguju", kazao je Antonijević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

INTERVJU Milan Antonijević: Od izmene izbornih zakona mnogo je važnije KAKO ĆE SE ONI SPROVODITI

Izvor: Blic, 22.Nov.2019, 01:47

Od izmena postojećih izbornih zakona mnogo je značajnije na koji način će se oni sprovoditi i da li ćemo imati zaokret ka poštovanju slova propisa. Ono što moramo da vidimo jeste taj zaokret, kaže direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.