Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od eksplozije poginuo policajac

KAIRO - Od eksplozije bombe u Kairu danas je poginuo jedan policajac a tri osobe su ranjene, izjavili su danas bezbjednosni izvori.

Još niko nije preuzeo odgovornost za bombaški napad.

Militanti sa sjevernog Sinaja pokrenuli su više napada na vojnike i policiju od 2013. godine kada je sa vlasti svrgnut predsjednik Muhamed Morsi poslije višednevnik masovnih protesta.

U odvojenom incidentu, egipatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << snage su u oružanom sukobu u naselju Giza ubile Hamama Muhameda Atija, koji je osnivač i lider egipatske islamističke organizacije "Adžnad Misr".

Bezbjednosni izvori navode da ova grupacija zastupa salafističku ideologiju.

Posljednji napad za koji je grupacija "Adžnad Misr" preuzela odgovornost izvršen je 28. marta nedaleko od ulaza na Univerzitet u Kairu gdje su ranjena četiri policajca i dva civila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.