Ubijen policajac u eksploziji na mostu u Kairu

Izvor: RTS, 05.Apr.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen policajac u eksploziji na mostu u Kairu

U eksploziji na mostu u centru Kaira, blizu luksuzne četvrti Zamalek, poginuo jedan policajac, a tri osobe su ranjene.
Kako je saopštila služba bezbednosti, od trojice ranjenih, dvojica su takođe policajci, a treći je civil, javljaju agencije, prenosi Tanjug.

U zvaničnom izveštaju se navodi da je bomba ostavila krater u zemlji posle eksplozije, a bila je postavljena pored jednog automobila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Broj napada, koji su uglavnom usmereni na egipatske snage bezbednosti povećan je od 2013. godine, kada je svrgnut islamistički predsednik Muhamed Mursi, protiv čije vladavine su održavani masovni protesti.
Eksplozije ponekad pogode i civilna područja. Prošle nedelje je militantna grupa "Ajnad Misr" ili "Egipatski vojnici" preuzela odgovornost za bombaški napad ispred Univerziteta u Kairu, kada je ranjeno osam osoba, uključujući i četiri policajca. Još jedna bomba eksplodirala je u subotu, ali nije bilo žrtava.
U subotu su dve bombe eksplodirale blizu policijske stanice u stambenoj četvrti Imbaba, ali nije bilo posledica.
Većina napada događa se na Sinajskom poluostrvu, koje je strateški region, jer se graniči sa Gazom, Izraelom i Sueckim kanalom, ali manje eksplozije su sve češće u Kairu i drugim gradovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od eksplozije poginuo policajac

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2015

KAIRO - Od eksplozije bombe u Kairu danas je poginuo jedan policajac a tri osobe su ranjene, izjavili su danas bezbjednosni izvori...Još niko nije preuzeo odgovornost za bombaški napad...Militanti sa sjevernog Sinaja pokrenuli su više napada na vojnike i policiju od 2013. godine kada je sa vlasti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.