Od 1. jula javne nabavke će se sprovoditi elektronski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2020, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. jula javne nabavke će se sprovoditi elektronski

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će se od 1. jula ove godine javne nabavke sprovoditi elektronski, što će omogućiti veću transparentnost, konkurentnost i smanjenje korupcije.

Govoreći na Kopaonik biznis forumu, Mali je kazao da je to predviđeno novim Zakonom o javnim nabavkama koji je izglasan u parlamentu prošle godine.

"Zakonom o javnim nabavkama, od 1. jula ove godine imaćemo portal javnih nabavki i sve će se sprovoditi elektronski. To >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će omogućiti veću transparentnost, konkurentnost i smanjenje korupcije", rekao je Mali.

On je ukazao i da je Zakonom o računovodstvu predviđeno da od 1. januara 2022. godine obavezno uvođenje elektronskih faktura, dodajući da se država uveliko priprema za to i poručio privrednicima na Kopaonik biznis forumu da poštuju taj rok.

"Nema više pečata, papirologije, slanja, gubljenja, faksiranja", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, to su dva važna zakona od 74 zakona koja su prošle godine izglasana u parlamentu iz nadležnosti Ministarstva finansija, a koji će olakšati I digitalizovati poslovanje privrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.