Očuh zlostavljao dve maloletne pastorke

Izvor: Blic, 10.Apr.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očuh zlostavljao dve maloletne pastorke

Modriča, Doboj - Kriminalistički inspektori iz Doboja uhapsili su P. L. (47), sa područja opštine Modriča, zbog sumnje da je nekoliko godina seksualno zlostavljao maloletne pastorke.

P. L. je uhapšen u četvrtak, a sumnjiči se da je živeći u zajednici sa suprugom i njenim maloletnim kćerkama iz prethodnog braka, u poslednje četiri, odnosno dve godine, seksualno zlostavljao devojčice.

- Koristeći položaj očuha, kom su devojčice bile podređene i od kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su bile ekonomski zavisne, P. L. je davao novac za svakodnevne troškove ili ekskurziju i ukidao zabrane koje je sam određivao kako bi mu devojčice „dozvolile" da nad njima obavlja spolne radnje, s krajnjim predlogom da dođe do seksualnog odnosa - rekli su juče u CJB Doboj.

U policiji su dodali da je P. L. posle saslušanja i kriminalističke obrade, uz izveštaj za krivično delu obljube, predat u nadležnost Okružnog tužilaštva. Osumnjičenom je, u međuvremenu, određen i pritvor, pa će narednih mesec dana provesti iza rešetaka. Kompletnu istragu, kao i akciju hapšenja, policija je obavila u saradnji sa Okružnim tužilaštvom i modričkim Centrom za socijalni.

Prema saznanjima „EuroBlica", starija devojčica imala je oko 14 godina kada je očuh počeo da je zlostavlja, dok mlađa trenutno ima 14 godina. Nezvanično, upravo starija devojčica je u više navrata prijavljivala zlostavljanje nastavnicima srednje škole koju pohađa, ali joj u to niko nije poverovao. Slična situacija, saznajemo, dogodila se i kada je slučaj prijavljen Centru za socijalni rad u Modriči. Ove navode socijalni radnici iz Modriče, juče nisu želeli da komentarišu.

- Dok traje istraga ne možemo da dajemo nikakve informacije - kratko je rekla socijalna radnica Centra Dušanka Jurišić.

Ni u školi koju su deca pohađala juče nisu bili raspoloženi za razgovor.

Prikupiti valjane dokaze

Od stručnjaka iz nevladinih organizacija koji se bave zaštitom prava maloletnika juče smo saznali da će i ovaj slučaj, kao i nedavnu aferu Bratunac biti izuzetno teško dokazati.

- Verovatno da postoje dokazi, jer je teško poverovati da bi istraga uopšte bila pokrenuta, ali u ovakvim slučajevima neophodno je biti temeljan i prikupiti valjane dokaze kako bi nasilnik, ukoliko postoji, bio i adekvatno kažnjen - upozorili su stručnjaci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.