Izvor: Danas, 05.Jan.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očišćena stajališta i javna stepeništa

Sve inspekcije angažovane su na kontroli uklanjanja snega i leda sa javnih i površina u javnom korišćenju, kao i ledenica sa isturenih delova zgrada, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Prema rečima Zagorke Panić, sekretarke za inspekcijske poslove, kontrola se vrši po prioritetima koji su određeni operativnim planom.

– U toku jučerašnjeg dana izvršena je kontrola saobraćajnica, terminusa i stajališta javnog prevoza na teritoriji Čukarice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Rakovice i Voždovca. Očišćene su bile sve saobraćajnice osim XI krajiške divizije. Na većini terminusa sneg je očišćen, a tamo gde nije, naloženo je da se očisti. U trenutku kontrole, veliki deo stajališta javnog prevoza je očišćen, a na pojedinim linijama čišćenje je nastavljeno i danas – rekla je Zagorka Panić.

Slična je situacija i na teritoriji opština Palilule, Zvezdare, Starog grada i Novog Beograda – saobraćajnice su očišćene dok se stajališta čiste.

– Izvršena je i kontrola 60 javnih stepeništa na teritoriji deset centralnih gradskih opština, od kojih je 56 bilo očišćeno od snega i leda. Isto tako, kontrola stepeništa podzemnih pešačkih prolaza na 18 lokacija pokazala je da su sva očišćena od snega, kao i prilazi 21 zdravstvenoj ustanovi. Dva od 18 parkirališta JKP „Parking servis” u trenutku kontrolenisu bila očišćena i dat je nalog da se to uradi do kraja jučerašnjeg dana – naglasila je Panićeva i dodala da su očišćeni dolazni i odlazni peroni, trotoari i prilazi Glavnoj železničkoj stanici i stanicama BAS-a i „Laste”. Snežne padavine su očišćene na većini kontrolisanih lokacija, kada su u pitanju javne zelene površine, kao i površine oko škola.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.