Inspekcije kontrolišu uklanjanje snega

Izvor: B92, 05.Jan.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcije kontrolišu uklanjanje snega

Sve inspekcije gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove angažovane su na kontroli uklanjanja snega i leda sa javnih, kao i ledenica sa zgrada.

Prema recima sekretarke za inspekcijske poslove Zagorke Panić, kontrola se vrši po prioritetima koji su određeni operativnim planom.

Kako je navela, juče je izvršena kontrola saobraćajnica, terminusa i stajališta javnog prevoza na Čukarici, Rakovici i Voždovca.

"Očišćene su bile sve saobraćajnice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osim Jedanaeste krajiške divizije. Na većini stajališta sneg je očišćen, a tamo gde nije, naloženo je da se očisti, a na pojedinim linijama čišćenje je nastavljeno i danas", rekla je Panić.

Slična je situacija i na Paliluli, Zvezdari, Starom gradu i Novom Beogradu, gde su saobraćajnice očišćene dok se stajališta čiste.

Izvršena je i kontrola 60 javnih stepeništa na deset centralnih gradskih opština, od kojih je 56 bilo očišćeno od snega i leda.

"Kontrola stepeništa podzemnih pešačkih prolaza na 18 lokacija pokazala je da su sva očišćena od snega, kao i prilazi 21 zdravstvenoj ustanovi", dodala je ona.

Panić je dodala da su očišćeni dolazni i odlazni peroni, trotoari i prilazi Glavnoj železnickoj stanici i stanicama BAS-a i "Laste".

Snežne padavine su očišćene na većini kontrolisanih lokacija, kada su u pitanju javne zelene površine, kao i površine oko škola, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.