Obustava napada u Jemenu radi dostavljanja pomoći?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustava napada u Jemenu radi dostavljanja pomoći?

SANA - Koalicija koju Saudijska Arabija predvodi u borbi protiv pobunjenika u Jemenu razmatra da suspenduje vazdušne napade da bi omogućila dostavljanje humanitarne pomoći civilnom stanovništvu, objavila je danas saudijska televizija "Al Arabija".

Saudijska Arabija upozorava pobunjenike i njihove saveznike da ne pokušavaju da iskoriste eventualni humanitarni prekid napada za pokretanje ofanzive na jugu Jemena, prenosi "Al Arabija".

Koalicija je prije dvije sedmice najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kraj vojne akcije, ali su vazdušni napadi nastavljeni zbog toga što sukobi nisu prestali, posebno na jugu Jemena u blizini Adena i Taeza.

Saudijska Arabija, koja sa Jemenom dijeli granicu, počela je 26. marta sa zemljama Zaliva i SAD bombardovanje položaja Huta.

Pobunjenici Hutu podržavaju bivšeg jemenskog predsjednika Alija Abdulaha Saleha. Oni, između ostalog, pod kontrolom drže Sanu, teritorije u centralnom i zapadnom dijelu Jemena i dijelove grada Adena, koji je Abd Rabo Mansur Hadi morao da napusti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.