Obuka jedinica za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 22:10

Obuka jedinica za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti

U okviru priprema za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, pripadnici Kopnene vojske prolaze kompleksnu obuku kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

Vojnici i starešine se tokom obuke, koja se realizuje u zimskim uslovima, osposobljavaju za realizaciju specifičnih zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti u skladu sa propisanim pravilima angažovanja.

Jedan od najvažnijih segmenata obuke je uvežbavanje borbenih radnji u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučaju napada na jedinicu, kao i taktika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala. U procesu obuke koristi se raznovrsna oprema za izviđanje i osmatranje koja omogućava prikupljanje i obradu podataka o stanju na teritoriji kako u dnevnim, tako i u noćnim uslovima.

Realizacija obuke u svim uslovima ključan je preduslov za visoku borbenu gotovost jedinica Vojske Srbije i njihovu spremnost da, u saradnji sa drugim snagama bezbednosti Republike Srbije, u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Redovna obuka jedinica Kopnene vojske

Izvor: OkRadio.rs, 10.Feb.2023, 11:39

U okviru priprema za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, pripadnici Kopnene vojske prolaze kompleksnu obuku kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju dodeljenih misija i zadataka. Vojnici i starešine se tokom obuke, koja se realizuje u zimskim uslovima, osposobljavaju za realizaciju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.