Obradović i Košar o nastavku saradnje na reformi javne uprave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022, 16:35

Obradović i Košar o nastavku saradnje na reformi javne uprave

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar razgovarali su danas o nastavku dosadašnje uspešne saradnje srpske i francuske administracije u oblasti reforme javne uprave.

Ukazavši na predstojeće stupanje na funkciju međunarodnog eksperta za RJU pri Ministarstvu Fransoa Lafona, Obradović je izrazila uverenje da će njegova podrška srpskoj administraciji biti od velikog značaja za dalje sprovođenje reforme javne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uprave, što doprinosi i daljem napretku Srbije na putu evropskih integracija.

Sagovornici su razgovarali i o intenziviranju saradnje Nacionalne škole za administraciju Francuske sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu Srbije, a ambasador Košar predstavio je programe obuke u korist zaposlenih u javnoj upravi naše zemlje. Tema sastanka bila je i promocija učenja francuskog jezika u javnoj upravi Srbije, kao države kandidata za punopravno članstvo u Međunarodnoj organizaciji Frankofonija.

Ukazavši na značaj većeg učešća žena u politici, Obradović je upoznala ambasadora sa Mrežom gradonačelnica i predsednica opština u Srbiji, koja je u martu prošle godine formirana na njenu inicijativu.

Naglasila je da su liderke na lokalu imale praktične koristi od Mreže, koja je pomogla da se one povežu i bliže sarađuju u rešavanju problema sa kojima se suočavaju na lokalnom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.