Obradović: Značajnija uloga SPS-a na političkoj sceni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2010, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Značajnija uloga SPS-a na političkoj sceni

BEOGRAD -

Socijalistička partija Srbije se sprema za aktivniju i značajniju ulogu na političkoj sceni Srbije, a u tom cilju će na predstojećem, decembarskom kongresu stranke podmladiti kadrove, kako bi sa novim ljudima promovisala "novu politiku za novo vreme", rekao je danas zamenik predsednika socijalista Žarko Obradović.

"Prošlosti hvala, ali okrenimo se budućnosti", poručio je Obradović na skupu povodom 20 godina od osnivanja voždovačkog odbora SPS-a u sportskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centru "Šumice", naglašavajući da stranka, ako želi da ima budućnost, kongres mora iskoristiti za veliki korak napred.

Zamenik predsednika SPS-a je kazao da rukovodstvo te stranke treba da ima hrabrosti da da podršku lideru Ivici Dačiću da promoviše "novu politiku za novo vreme".

Obradović je dodao da je SPS u proteklih 20 godina prošla sve što jedna stranka može da prođe, od uspona do padova i da je ponovnim dolaskom na vlast, sa koalicionim partnerima PUPS i JS, pokazala da je Srbija imala itekako koristi od toga.

"Proteklih 20 godina su pokazale da smo jaka i istrajna partija, koja zna odgovore na sve probleme. U predvečerje 8. Kongresa znamo šta hoćemo, a ideje SPS ubuduće moramo promovisati sa novim ljudima", poručio je Obradović.

Predsednik beogradskog odbora SPS i predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić rekao je da građani mogu biti uvereni da će se SPS zalagati za rešavanje njihovih problema i voditi računa o svakom građaninu.

On je socijalistima poželeo da na sledećim izborima ostvare mnogo bolje rezultate, a građanima čestitao Dan oslobođenja Beograda, navodeći da socijalisti više nego iko imaju prava na to, s obzirom da je "sprečila da taj praznik ode u zaborav".

Predsednik voždovačkog odbora SPS Sava Škundrić takođe je ukazao na uspone i padove socijalista u proteklih 20 godina i istakao da istorija i prošlost jesu za sećanje, ali i podstrek za novi početak.

Škundrić je saopštio i da će mesni odbori sa područja Voždovca na predstojećem kongresu za predsednika stranke predložiti aktulenog predsednika Ivicu Dačića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.