Oboren rekord: Najhladnija noć u poslednjih 25 godina FOTO

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 20:39

Oboren rekord: Najhladnija noć u poslednjih 25 godina FOTO

U Severnoj Laponiji u Švedskoj u utorak veče je bilo minus 43,6 stepeni i to je najhladnija januarska noć u celoj Švedskoj u poslednjih 25 godina.

Kako je saopštio Švedski institut za hidrologiju i meteorologiju, na meteorološkoj stanici Kvikjoj-Orenjarki na severu zemlje temperature nisu bile tako niske od početka rada stanice 1881. godine.

U okruzima Vesterboten i Norboten zabeleženo je minus 25-35 stepeni Celzijusa, a hladnoća se sada širi na jug Švedske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde se očekuje minus 18 stepeni.

Prethodni januarski rekord zabeležen je 27. januara 1999. godine u severnom gradu Karesuando, kada je temperatura bila minus 49 stepeni.

Švedski institut za hidrologiju i meteorologiju izdao je narandžasto upozorenje zbog nastavka hladnoće, vetra i snežnih padavina u pojedinim delovima zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IMA MRTVIH I NESTALIH: Snežne oluje pustoše neke delove Evrope, u Švedskoj zabeleženo MINUS 43,6 STEPENI CELZIJUSA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2024

Zabeležene najniže temperature u poslednjih 25 godina...Delovi severozapadne Evrope suočavaju se u sredu s posledicama najnovije u nizu atlantskih oluja koje su donele kišu ili sneg na već zasićeno tlo, dok je severna Skandinavija doživela ekstremno hladno vreme...U severnoj Francuskoj, spasilačke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.