Objavljeni uznemirujući snimci: Pokolj HIMARS-om

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 11:22

Objavljeni uznemirujući snimci: Pokolj HIMARS-om

Na društvenim mrežama kruže strašni snimci na kojima se prikazuju mrtvi ruski vojnici, čija tela su razbacana pokraj puta i na polju.

Na društvenoj mreži Iks je navedeno da su snimci napravljeni u regionu Donjeck, u ataru sela Trudivske, koje je bilo poligon za vežbanje ruske 39. Posebne gardijske motorizovane streljačke brigade.

Rusi su, kako se tvrdi, dok su izvodili vežbe, bili pogođeni projektilima koje je lansirao M142 HIMARS. Rezultat napada je 65 poginulih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na desetine ranjenih.

Ruski društveni mediji i kanali na Telegramu ogorčeni su jer navode da su ubijenim pripadnicima ruske vojske komandanti naredili da ostanu na tako izloženom području blizu linije fronta.

Snimci su se brzo proširili na svim društvenim mrežama, a između ostalih, objavio ih je i OSINTdefender, kanal na društvenoj mreži Iks koji se bavi prikupljanjem informacija iz nezavisnih izvora.

Važno je napomenuti da snimci nisu dobili službenu potvrdu nijedne zaraćene strane, a najčešće se događa da potvrda ne bude ni data.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.