Objavljena agenda sutrašnje zajedničke sednice vlada Kosova i Albanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena agenda sutrašnje zajedničke sednice vlada Kosova i Albanije

Zajednička peta sednica vlada Kosova i Albanije biće održana sutra u Peći, a prethodno će biti organizovan doček na državnom nivou premijera i članova Vlade Albanije.

Najavljeno je da će sednica trajati od 10.30 do 12 časova kada će biti potpisani sporazumi dve vlade i odgovarajućih ministarstava, a zatim će premijeri Kosova i Albanije, Ramuš Haradinaj i Edi Rama održati zajedničku konferenciju za novinare.

Zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj za prištinske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << medije izjavio je da će na dnevnom redu biti mnoge teme, usvojeni novi sporazumi od značaja za budućnost dve zemlje i da će se analizirati ono što je do sada ostvareno, a izrazio je uverenje da će sastanak dve vlade biti osnova za duboke promene u saradnji Kosova Albanije.

Ljimaj je još rekao da su predstavnici Kosova zatražili od albanske vlade da još jednom sagleda fiskalnu politiku i oslobodi sopstvenu privredu nepotrebnih taksi, kao što je to učinjeno na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U PEĆI KROJE VELIKU ALBANIJU: Zajednička sednica Ramine i Haradinajeve vlade! Na dnevnom redu otvaranje granice između Albanije i Kosova!

Izvor: Kurir, 26.Nov.2018, 01:37

Potpredsednik takozvane "kosovske vlade" Fatmir Ljimaj ranije je najavio da će se razgovarati o brojnim temama, kao i da će biti potpisani neki sporazumi

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.