Objavljen konkurs za školovanje budućih pilota

Izvor: Šumadija Press, 28.Jun.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen konkurs za školovanje budućih pilota

Agencija za kontrolu letenja SMATSA i Vazduhoplovna akademija (SAA) objavili su konkurs za upis studenata na ATP(A) Integrated obuku – profesionalni pilot putničkog aviona sa svim ovlašćenjima.

U mnoštvu ponuda raznih fakulteta koji pokušavaju da privuku buduće studente, izdvajamo jedan poziv za zanimanje sa kojim nećete biti na birou rada, a velike su šanse da ćete moći i da birate gde ćete raditi. Radi se o studijama na Vaduhoplovnoj akademiji, koja je upravo objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << poziv za upis studenata – budućih pilota.

No, iako je posao pilota visoko rangiran, kako zbog mogućnosti za zapošljavanje u zemlji i inostranstvu, tako i zbog visokih plata, svršeni srednjoškolci bi trebalo dobro da razmisle da li su spremni i sposobni da se bave ovim veoma zahtevnim zanimanjem. Posao pilota je veoma stresan i odgovoran i zahteva stabilne i jake ličnosti, pa je zato i proces izbora kandidata vrlo strog. Ipak, za one koji su zainteresovani i veruju da mogu da prođu zahtevnu selekciju, evo osnovnih informacija.

Pisane i usmene prijave za prijemni ispit biće primane do 25. avgusta, a prijemni ispit će se održati 1.septembra u Vršcu. Nastava počinje 14. septembra. Više informacija o upisu septembarske klase, kao i brojeve telefona putem kojih se možete raspitati za dodatne detalje možete videti OVDE.

Za svoje buduće studente, SAA je razvila partnerstvo sa Hotelom „Srbija” u Vršcu u cilju obezbeđivanja smeštajnih kapaciteta, dok je sa Bankom Intesa sklopljen ugovor o kreditiranju školovanja.

Akademija Agencije za kontrolu letenja (SMATSA aviation academy – SAA) nalazi se u Vršcu i druga je po veličini pilotska akademija u Evropi. SAA ima 40 zaposlenih: profesora, instruktora i administrativnih radnika.

SAA je osnovana 1954 . godine i odškolovala je više od 2.500 pilota koji sada lete u aviokompanijama širom sveta.

Poseduje sopstveni aerodrom na 300 hektara, tri piste, kontrolni toranj opremljen najsavremenijom tehnologijom i 1.700 kvadratnih kilometara vazdušnog prostora. U floti SAA ima 20 aviona (Cessna 172S, Cessna 172N i Cessna 310).

Nakon sticanja dozvole u SMATSA vazduhoplovnoj akademiji, pilot može da upravlja vazduhoplovom u bilo kojoj zemlji EU bez dodatnog školovanja. U poslednjih 60 godina, preko 2000 pilota je završilo obuku u akademiji i kao uspešni piloti lete za preko 30 svetskih kompanija.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.