Objavljen još jedan snimak brutalnosti policije: Muškarac stradao na isti način kao Džordž Flojd

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 22:57

Objavljen još jedan snimak brutalnosti policije: Muškarac stradao na isti način kao Džordž Flojd

Policija u Oklahomi objavila je snimak hapšenja iz 2019. godine na kojem se vidi scena sllična onoj koja je viđena prilikom hjapšenja Džordža Flojda.

I u tom slučaju takođe je došlo do smrtnog ishoda.

Na snimku snimljenom kamerom iz opreme policajaca vidi se čovek koji kaže da ne može da diše, na šta policajaca odgovora sa "baš me briga".

Samo nekoliko minuta kasnije, osumnjičeni je prestao da pokazuje znake života, a kasnije je u bolnici proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrtvim, prenosi Rojters.

Zbog hapšenja Derika Skota (42) iz Oklahome bila je sprovedena istraga, ali je kancelarija okružnog tužioca utvrdila da su se policajci ponašali na odgovarajući način, tako da su oni oslobođeni krivice.

Snimak je objavljen na zahtev pokreta "Životi crnaca su važni".

NBC je izvestio da je obdukcija Skora pokazala da je uzrok smrti prestanak rada pluća, dok je način smrti ostao neutvrđen.

Kao faktori koji su doprineli njegovoj smrti navedeni su skora upotreba metamfetamina i astma.

Skot je uhapšen 20. maja 2019. godine nakon što je policiji prijavljeno da preti ljudima pištoljem.

Kada su policajci došli na mesto događaja počeo je da beži, a kada su ga stigli, policajci su u njegovom džepu pronašli pištoj.

Kapetan policije Leri Vitrou rekao je da se Skot brzo onesvestio dok je bio vezan lisicama i ležao na stomaku, a da su ga policajci zatim okrenuli i pozvali hitnu pomoć.

Snimak je objavljen na zahtev pokreta "Životi crnaca su važni".

Objavljivanje snimka dolazi u trenutku kas se u SAD vodi uzavrela debata o policijskoj brutalnosti i rasizmu nakon smrti Džordža Flojda kji je tokom policijskog privođenja takođe rekao: "Ne mogu da dišem".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVI SNIMAK BRUTALNOSTI Na zapomaganje uhapšenog "NE MOGU DA DIŠEM", policajac je odgovorio "BAŠ ME BRIGA" (VIDEO)

Izvor: Blic, 11.Jun.2020

Policija u Oklahomi objavila je snimak hapšenja iz 2019. godine na kojem se vidi scena sllična onoj koja je viđena prilikom hapšenja Džordža Flojda, a koja je takođe imala smrtni ishod.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.