Obijene prodavnice Srba u Velikoj hoči, odnesene kase i vrednija roba

Izvor: B92, 11.Jun.2022, 12:49

Obijene prodavnice Srba u Velikoj hoči, odnesene kase i vrednija roba

Prodavnice čiji su vlasnici Srbi obijene su noćas u Velikoj hoči, opština Orahovac. Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

U dve prodavnice u Velikoj Hoči vlasnika Miroslava Lukića i Bojana Pavlovića ukradene su kase sa novcem i gotovo sva vrednija roba iz njih.

Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

Kancelarija za KiM ističe u saopštenju da je reč o još jednom ekonomskom udaru na Srbe koji žive u ovoj enklavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Metohiji i koji se u veoma teškim uslovima trude da prežive, jer su im ove prodavnice bile značajan izvor prihoda.

Dodaje se da im je zbog pljačke ugrožena i egzistencija.

"Ovaj slučaj ne sme ostati samo crtica u izveštaju lokalne policije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci ovog nedela kazne i adekvatno sankcionišu, jer samo tako ovakva dela mogu biti sprečena u budućnosti", naglašava se u saopštenju.

Srbi i njihova imovina na KiM učestalo su mete kriminalaca i ekstremista u pokrajini upravo jer ne postoji politička volja u Prištini da se takvom delovanju stane na put, već se naprotiv takve akcije podstiču neodgovornim i zapaljivim izjavama albanskih političara, zaključuje Kancelarija u svom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.