Obijena crkva Svete Trojice kod Uroševca

Izvor: RTS, 11.Feb.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obijena crkva Svete Trojice kod Uroševca

U povratničkom selu Babljak nadomak Uroševca obijena je crkva Svete Trojice, što je 19. put od 1999. godine.
Crkva Svete Trojice u selu Babljak obijena je kasno sinoć i iz nje odnet novac, potvrdio je RTS-u uroševački paroh Trajko Vlajković.
Prema njegovim navodima nepoznati počinioci razbili su prozor i iz crkve odneli sitan novac koji su ostavili pravoslavni vernici. 
"Odneli su novac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je bio u kasi, pričinjena je manja materijalna šteta. Ali se šteta ne ogleda samo u tom materijalnom, već u šteti sa duhovne strane", rekao je jerej Vlajković.
Babljak je povratničko mesto u kojem trenutno žive tri srpske porodice.
Pravoslavna crkva Svete Trojice u tom selu unazad 20 godina obijena je 19 puta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obijena crkva Svete Trojice nedaleko od Uroševca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2019

Crkva Svete Trojice u povratničkom selu Babljak nadomak Uroševca je obijena, što je 19. put od 1999. godine...Prema rečima sveštenika Vlajka Trajkovića, nepoznati počinioci razbili su prozor i iz crkve odneli novac koji se nalazio u hramu...„Obijen je prozor, iako su prozori na crkvi dodatno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.