Obezbeđeno finansiranje za prvu polovinu 2013.

Izvor: RTS, 14.Nov.2012, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđeno finansiranje za prvu polovinu 2013.

Prodajom evroobveznica na međunarodnom finansijskom tržištu, Vlada Srbije obezbedila je redovno finansiranje države za prvu polovinu sledeće godine. Prodato je svih ponuđenih 750 miliona dolara petogodišnjih evroobveznica, po dva odsto nižoj kamatnoj stopi nego prošle godine.

Vlada Srbije prodala je evroobveznice na međunarodnom finansijskom tržištu. Prodato je svih ponuđenih 750 miliona dolara petogodišnjih evroobveznica, po kamati od 5,25 odsto, što je za dva odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << niže od one koju je pre godinu dana postigla prethodna vlada.

U Ministarstvu finansija veruju da je to znak da tržište ozbiljno sagledava program fiskalne konsolidacije nove vlade i plan budžeta za 2013. godinu, kojim će biti prepolovljen budžetski deficit.  

Prodajom evroobveznica obezbeđeno je redovno finansiranje države za prvu polovinu sledeće godine, potvrđeno je RTS-u.

Inače, ukupna tražnja je bila je čak 3,8 milijardi dolara, što je skoro osam puta više od inicijalne ponude koja je iznosila 500 miliona dolara.

Najveći deo srpskih evroobveznica danas su kupili investitori iz SAD i Velike Britanije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija prodala obveznice za 750 miliona USD

Izvor: Mondo, 14.Nov.2012

Vlada Srbije prodala je danas na međunarodnom finansijskom tržištu petogodišnje evroobveznice u vrednosti od 750 miliona dolara po kamati od 5,25 odsto, saopštilo je Ministarstvo finansija...Kako je navedeno, prodajom evroobveznica vlada je obezbedila redovno finansiranje države za prvu polovinu...

Nastavak na Mondo...

Obezbeđeno finansiranje za prvu polovinu 2013.

Izvor: Banke.Online.rs, 15.Nov.2012, 10:33

Vlada Srbije prodala je evroobveznice na međunarodnom finansijskom tržištu. Prodato je svih ponuđenih 750 miliona dolara petogodišnjih evroobveznica, po kamati od 5,25 odsto, što je za dva..

Nastavak na Banke.Online.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.