Obeležavanje godišnjice Čegarskog boja

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2011, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje godišnjice Čegarskog boja

Izvor Južne vesti - NIŠ - U utorak na spomen kompleksu Čegar biće obeležena 202. godišnjica Čegarskog boja. Proslava počinje u 8 sati izjutra liturgijom u crkvi svete Bogorodice na Čegru, gde se 1809. uoči bitke pričestio i sam Vojvoda Sinđelić.


- Za goste će biti organizovano predavanje o toku Čegarske bitke i njenom značaju u prvom srpskom ustanku i o formiranju Čegarskog četnickog korpusa za vreme drugog svetskog rata. Prezentaciju i predavanje izvešće >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << profesor istorije Aleksandar Dinčić i domaćin Čegra Selomir Marković - kaže Dejan Veljković, predsednik niškog odbora Ravnogorskog pokreta.
Veljković najavljuje da će posle kulturnoumetničkog programa biti organizovano postrojavanje poćasne garde Ravnogorskog pokreta u svojim folklornim tradicionalnim uniformama i polaganje venca palim i preminulim borcima za otadžbinu.
Za sve goste i pripadnike Ravnogorskog pokreta obezbedjen je rucak.
Kako kažu organizatori, očekuje se dolazak zvanica iz Republke Srpske, Crne Gore, Kosova i Metohije i raznih gradova iz Srbije.

Čegarniš

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.