Obeležavanje Oluje u Kninu

Izvor: RTS, 05.Avg.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje "Oluje" u Kninu

U Kninu se obeležava 17. godišnjica ulaska hrvatskih snaga u taj grad u operaciji "Oluja" u kojoj je stradalo i proterano više hiljada Srba. Prisutan hrvatski državni vrh.

U prisustvu hrvatskog državnog vrha u Kninu se održava centralna proslava Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branilaca povodom 17. godišnjice ulaska hrvatskih snaga u Knin u operaciji "Oluja", u kojoj je poginulo i nestalo blizu 2.000 Srba i proterano oko 220.000.

Obeležavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je počelo podizanjem hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi u prisustvu predsednika Hrvatske i vrhovnog komandanta hrvatskih oružanih snaga Iva Josipovića, premijera Zorana Milanovića i v.d. predsednika Sabora Josipa Leke, kao i načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske generala Draga Lovrića.

Pripadnici Udruženja Specijalne policije iz Domovinskog rata na tvrđavi su nosili sliku generala Mladena Markača koji je u Hagu osuđen na 18 godina zatvora zbog zločina za vreme i nakon Oluje.

Proslava na Trgu Ante Starčevića kod spomenika hrvatske pobede Oluja 95, počela je minutom ćutanja za 174 poginula hrvatska vojnika uz podsećanje na 1.430 ranjenih.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.