Obeležavanje Nacionalnog dana davanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Nacionalnog dana davanja

Projekat za unapređenje okvira za davanje i Savet za Filantropiju obeležili su Nacionalni dan davanja pokretanjem kampanje za prikupljanje sredstava za istraživačku stanicu Petnica. 

Ovim sredstvima biće obezbeđen inovativni spektrometar pomoću kojeg se lako i brzo identifikuju hemijske supstance i jedinjenja u uzorcima i koristi se u biomedicini, geologiji, ekologiji, astronomiji, hemiji, arheologiji i umetnosti.

Spektrometar će pomoći mladim talentima da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bave naučnim radom i razvijaju svoje potencijale, saopštili su organizatori.

Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, dok Savetom za Filantropiju predsedava predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

U sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje, a na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Saveta za filantropiju, Nacionalni dan davanja obeležavaće se svakog 9. oktobra - na dan rođenja velikog srpskog naučnika i filantropa Mihajla Pupina.

Cilj uspostavljanja Nacionalnog dana davanja je da se skrene pažnja javnosti na značaj negovanja vrednosti solidarnosti, dobročinstva i filantropije.

Takođe, na ovaj dan ćemo ukazivati da je odgovorno ulaganje u strateške oblasti u našem društvu važno za bolju budućnost svih građana i građanki Srbije.

Ovogodišnji nacionalni dan davanja ima za cilj da podstakne kulturu davanja i solidarnosti u oblasti nauke i obrazovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava za Petnicu

Izvor: DobreVesti.rs, 10.Okt.2018, 12:47

Na Nacionalni dan davanja, koji se svake godine održava 9. oktobra pokrenuta je kampanja za prikupljanje sredstava za istraživačku stanicu Petnica.. .  . Ovim sredstvima biće obezbeđen inovativni spektrometar pomoću kojeg se lako i brzo identifikuju hemijske supstance i jedinjenja u uzorcima...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.