Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obećane stanove nemaju svi iz Bristola, iseljenje u sredu

Šta će biti s vojnim licima i njihovim porodicama koji žive u hotelu "Bristol"? Hotel bi trebalo da se renovira u okviru projekta "Beograd na vodi", a porodice, koje je svojevremeno tu smestilo Ministarstvo odbrane, dobile su obaveštenje da napuste sobe do sutra, međutim ne nudi im se rešenje gde da odu.

Izvor: N1

Ratovi na teritoriji bivše SFRJ su ih raselili, čekajući da ih se država seti - duže od dve decenije proveli su kao podstanari u sobama hotela Bristol.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
I država ih se setila, pre 14 dana. Pravo iz Vojne ustanove Dedinje, ovim vojnim penzionerima, stiglo je obaveštenje - iselite se do 3. oktobra.

N1: Šta će sutra da se desi?

Miodrag Kuljanin: Sutra će biti 3. oktobar.

N1: A vi gde ćete biti?

Kuljanin: Pa verovatno i dalje u Bristolu.

N1: Ne izlazite?

Kuljanin: Ne, jer nemam gde.

"Mi odavde ne odlazimo, dok nam ne daju adekvatne smeštaje i dok nam ne daju ono što smo otplatili, ovde smo 27 godina", kaže Dragan Stojanović.

U istoj situaciji, poput penzionisanog zastavnika Stojanovića i pukovnika Kuljanina, je još nekoliko desetina porodica. Novi, ali opet privremeni, smeštaj je, kako kažu, obezbeđen tek za 28 porodica, i to po nepoznatom kriterijumu.

"Nekima je nešto nuđeno, ali koliko mi znamo dosta ponižavajuće, samo garsonjere i jednosobni stanovi i to porodicama", kaže Kuljanin.

N1: A Vama?

Kuljanin: Meni niko ništa nije nudio do sada, a imam suprugu i sina, u hotelu sam.

Stojanović: Ja znam zašto nisam odabran, zato što sam izašao javno u medije, rečeno je "taj bukač neće nikada biti pozvan na razgovor".

Iako je ministar finansija Siniša Mali, u julu ove godine, izjavio da je zbog "Beograda na vodi" Grad na Republiku preneo 140 stanova i da će u istim biti mesta i za stanare "Bristola", u Ministarstvu odbrane ne odgovaraju na pitanje televizije N1 - šta će biti sa vojnim licima i njihovim porodicama, kada istekne rok za iseljenje, a oni nemaju gde?

"Mislimo da država bez pravnih, valjanih dokumenata neće da preduzme neke mere, mislimo da to... Ovo je, ipak, 21. vek, ovo će ipak da postane normalna država", kaže Stojanović.

Dok sudbina vojnih penzionera ostaje neizvesna, država je odlučila - hotel Bristol biće luksuzni hotel u okviru Beograda na vodi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vojnim licima iz hotela Bristol dat rok do 3. oktobra da se isele

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018

Šta će biti sa vojnim licima i njihovim porodicama koji žive u hotelu "Bristol"? Hotel bi trebalo da se renovira u okviru projekta "Beograd na vodi", a porodice, koje je svojevremeno tu smestilo Ministarstvo odbrane, dobile su obaveštenje da napuste sobe do sutra, međutim ne nudi im se rešenje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.