OVO JE ORGANIZATOR UPADA U SKUPŠTINU: Knežević vođa narodne patrole protiv migranata

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 10:46

OVO JE ORGANIZATOR UPADA U SKUPŠTINU: Knežević vođa "narodne patrole'' protiv migranata

Pored njega privedena su i 23 huligana

Protesti ispred Skupštine Srbije protiv najavljenog pooštravanja mera zbog epidemiološke situacije izazvane širenjem korona virusa najvažnija su tema od sinoć.

Demonstracije su sinoć završene kada su policajci u opremi za razbijanje demonstracija izbacili grupu demonstranata koja je posle 22 časa ušla u zgradu Skupštine Srbije i sat kasnije sprečili drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da uđe u Skupštinu. Tokom te akcije došlo je do koškanja policajaca i demonstranata.

Privedena su 23 huligana, a među njima i Damnjan Knežević, koji se može označiti kao organizator upada u Skupštinu. Dodaje da je i bivši član Dveri Srđan Nogo takođe označen kao organizator upada.

Damnjan Knežević u javnosti je poznat kao organizator ,"narodnih patrola'' protiv migranata.

Muškarci iz ove grupe su krajem februara ove godine migrantima i izbeglicama na engleskom jeziku govorili da će oni "ubuduće svake noći biti na ulicama" kako bi "zaštitili svoje žene", te da će migranti i izbeglice "imati problem" ako neko napadne "srpske žene i muškarce", kao i da to "moraju preneti" svojim sunarodnicima.

Tada je Knežević priveden, što je potvrdio Goran Davidović Firer.

Knežević je i predvodnik inicijative ,"Nema predaje Kosova i Metohije''. On je i osnivač i nekadašnji potpredsednik Srpskog sabora Zavetnici.

Inicijativa "Nema predaje Kosova i Metohije" nije zvanično registrovano udruženje pod tim imenom, a u pojedinim medijima predstavljaju se kao "vanstranačka inicijativa".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.