Izvor: Luftika.rs, 07.Jul.2020, 22:54

Policija pendrecima izbacila građane iz skupštine

Protestni skup ispred Skupštine Srbije za nekoliko sati postao je masovan. Okupljeni građani su oko 22 časa provalili vrata parlamenta i ušli u skupštinu. Kako piše portal Nova.rs policija je ubrzo pendrecima izbacila protestante na ulicu.
Nakon toga nije bilo ponovnog pokušaja ulaska u parlament, ali atmosfera na protestu se usijava, a broj okupljenih građana je sve veći.
Televizija N1 prenosi dešavanja iz Beograda uživo.
Jedan od predstavnika inicijative Ne davimo Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << izjavio je za tu televiziju da su se građani spontano okupili.
– Veliko je nezadovoljstvo. Ovom državom upravljaju kriminalci. Mi nismo pozivali na protest. zbog trenutne epidemiološke situacije, niti smo ulazili u skupštinu. Građani su se sami okupili – rekao je on.
10:50h – Prema najnovijim informacijama došlo je do ponovnog sukoba između policije i demonstranta, nakon što je grupa građana pozvala okupljene da im se pridruže i da uđu u skupštinu.
– Ovde uopšte nije mirno. Policajci deluju nezadovoljno i deluje da im je potrebna pomoć – javila je reportrka N1.
10:55h – Nakon ponovnog pokušaja upada u skupštinu, policija je bacila suzavac na okupljenu masu.
– Neki ljudi se plaše i govore nam da ne snimamo, jer misle da će nas sve ovde prisutne pohapsiti – rekla je reporterka N televizije.
Masovni protest ispred Skupštine nakon Vučićevog obraćanja
 

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Protesti u Beogradu: Kako su reporterke i snimatelji N1 izneli noć između 7. i 8. jula na svojim leđima

Izvor: Danas, 08.Jul.2020, 12:10

BBCRadio-televizija Srbije nije imala prenos uživo U noći između 7. i 8. jula ispred zgrade Narodne skupštine u Beogradu bacani su suzavci, policija je tukla neke od okupljenih, demonstranti su upali u Skupštinu, zapaljena su policijska vozila, a dešavanja su mogli su da isprate gledaoci televizije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.