OVO JE GLAVNI OSUMNJIČENI ZA PRIGOŽINOVU SMRT?! Priveden inžinjer koji je izvršio poslednje popravke na avionu pred let smrti! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 19:21

OVO JE GLAVNI OSUMNJIČENI ZA PRIGOŽINOVU SMRT?! Priveden inžinjer koji je izvršio poslednje "popravke" na avionu pred let smrti! (FOTO)

Sergeja Kitriša ispituju o tome šta se dogodilo neposredno pre poslednjeg leta vođe grupe Vagner.

Ruske vlasti navodno ispituju inženjera koji je u poslednjem trenutku izvršio popravku aviona Jevgenija Prigožina.

Još uvek nije poznato šta je dovelo do toga da je avion Embrajer Legasi 600 padne na zemlju, a Zapad se oglasio i rekao da sumnja da je navodno Putin naredio njegovo ubistvo, što je Kremlj nazvao 'apsolutnim lažima'. Svih 10 ljudi u avionu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poginulo.

Prigožin koji je bio u avionu i koji je izgubio život, je predvodio kratkotrajan, ali zapanjujući pokušaj puča u junu protiv Putina, kritikujući napore najviših ratnih komandanata koji su vodili invaziju na Ukrajinu.

Inženjer Sergej Kitriš (41), bio je na ispitivanju nakon pada aviona, javio je kanal VČK-OGPU koji ima veze sa ruskim bezbednosnim službama. 

Sergei Kitrish pic.twitter.com/C6EckiYEwA

— ScepanCar (@ScepanCar) August 26, 2023

- Stalno je radio sa Prigožinovim avionom i upravo je on izvršio poslednju popravku za zamenu kočnice i turbo hladnjaka. Istražitelji veruju da je bomba mogla da bude postavljena tokom popravke u poslednjem trenutku. Ubrzo nakon eksplozije, Kitriš ​​je uzet pod nadzor ruskih specijalnih službi i odveden na mesto nesreće. Ispitivao ga je istražitelj pukovnik Ivan Sibul. On je saslušan i sada se odlučuje o sudbini Kitriša. Još ga nisu pustili kući. Sudbina još dva inženjera koji su učestvovali u postavljanju opreme nije poznata. - navodi se.

 Ostali inženjeri su imenovani kao Artur Mičenkov i Aleksej Anšukov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.