OVAKVU PROGNOZU ZA MART NIKO NIJE OČEKIVAO: Evo kakvo nas vreme očekuje narednog meseca

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 21:56

OVAKVU PROGNOZU ZA MART NIKO NIJE OČEKIVAO: Evo kakvo nas vreme očekuje narednog meseca

U proseku će biti oko 13.4 stepeni Celzijusa.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), vremenska prognoza do 15. marta donosi nam nešto lepše vreme bez snega u nižim predelima Srbije.

U Beogradu minimalne temperature ne bi trebalo da padaju ispod nule, a biće uslova za kišu, dok se za sedam dana predviđa vetar, stoji u prognozi.

Kada je u pitanju Novi Sad, najniže temperature se očekuju na prelazu iz februara u mart, tačnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 29. februara i 1. marta, ali ni tada neće biti ispod nule, dok će se gornji maksimumi kretati oko 13 stepeni Celzijusa.

Kiša se može očekivati tokom prvih deset dana marta.

Što se tiče Niša, iako su minusi iza nas, moguće je očekivati temperaturu ispod nule tokom prvih pet dana marta, dok će se gornji maksimumi kretati oko 12 stepeni Celzijusa, osim 24. februara kada se može očekivati i do 15 stepeni Celzijusa.

I vremenska prognoza za Kragujevac najavljuje da se može očekivati temperatura oko i ispod nule tokom prvih pet dana marta, kao i 11. marta, dok će se gornji maksimumi kretati oko 12 stepeni.

Ni na Zlatiboru nema nagoveštaja većih snežnih padavina. Sneg se očekuje 20, 27. i 28. februara, kao i 3. marta.

Ipak, nešto više snega očekuje se na Kopaoniku, gde je skoro polovina dana u ovom periodu označena pahuljicama.

Što se tiče sezonske prognoze, srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.4 stepeni Celzijusa u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini vremenska prognoza predviđa vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.6 stepeni Celzijusa.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1 stepen Celzijusa u odnosu na višegodišnji prosek.

Sezonska vremenska prognoza za Beograd i širu okolinu najavljuje srednju maksimalnu temperaturu vazduha tokom marta koja će biti oko 13.4 stepeni Celzijusa.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku oko šest mm višim, a u Vojvodini i Timočkoj Krajini biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 10 mm do 20 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 47 mm.

Izvor: Srbija Danas/ALO!/Veljko Petranović/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.