OVAKVI NAPORI ĆE SE NASTAVITI Zaharova otkrila detalje oslobađanja ruskog državljanina posle pregovora sa Hamasom

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2023, 01:30

"OVAKVI NAPORI ĆE SE NASTAVITI" Zaharova otkrila detalje oslobađanja ruskog državljanina posle pregovora sa Hamasom

Veliki uspeh Rusije

Talac sa ruskim pasošem pušten je na osnovu direktnog dogovora sa Hamasom, a ne u sklopu dogovora o razmeni zatvorenika, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Napori koje ulažu ruske diplomate u kontaktima sa Hamasom, povodom oslobađanja talaca, daju rezultate. Danas je osoba sa ruskim pasošem oslobođena i predata Crvenom krstu. Ruske diplomate će ga posetiti što pre - navela je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zaharova na Telegramu.

Prema njenim rečima, do oslobađanja je došlo zahvaljujući "direktnom sporazumu između ruskih predstavnika i Hamasa".

- Ovakvi napori će se nastaviti - poručila je Zaharova. Taher al Nunu, portparol visokog Hamasovog zvaničnika Ismaila Hanijea, rekao je ranije za TASS da je Hamas oslobodio ruskog državljanina i predao ga Međunarodnom komitetu Crvenog krsta.

Trećeg dana prekida vatre između Izraela i Hamasa, palestinska militantna grupa je danas oslobodila 17 talaca, dok je Izrael na slobodu pustio 39 palestinskih zatvorenika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.