OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA CRNOGORSKA VLADA Spajić dostavio Skupštini ekspoze za njen sastav - ima li iznenađenja?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 18:19

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA CRNOGORSKA VLADA Spajić dostavio Skupštini ekspoze za njen sastav - ima li iznenađenja?

Spajić dostavio Skupštini ekspoze za sastav nove Vlade Crne Gore

Lider Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić dostavio je danas Skupštini ekspoze za sastav nove Vlade Crne Gore. 

U ekspozeu Spajić je predložio Aleksu Bečića za potpredsednika vlade za bezbednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove, Momo Koprivica predložen je za potpredsednika vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, a Srđan Pavićević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za potpredsednika vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu.

Za potpredsednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja Spajić je naveo Nika Đeljošaja, a za potpredsednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića.

Filip Ivanović predložen je za ministra spoljnih poslova, Filip Radulović za ministra saobraćaja i pomorstva, Janko Odović za ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine,  a Maida Gorčević za ministarku evropskih poslova.

Za ministra finansija predložen je Novica Vuković, za ministarku prosvete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, za ministra pravde Andrej Milović, a za ministarku rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

Vojislav Šimun predložen je za ministra zdravlja, Saša Mujović za ministra energetike i rudarstva, Boris Bogdanović za ministra unutrašnjih poslova, a Dragan Krapović za ministra odbrane.

Za ministra  turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa Vladimir Martinović, ministarku kulture i medija Tamara Vujović, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

Maraš Dukaj predložen je za ministra javne uprave, a Fatmir Đeka za ministra ljudskih i manjinskih prava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Spajić dostavio Skupštini ekspoze za sastav nove Vlade Crne Gore

Izvor: Piplmetar.rs, 27.Okt.2023, 05:31

Spajić je naglasio u ekspozeu da su ključni ciljevi nove vlade ubrzanje pristupanja Crne Gore EU i rešavanje deblokade pravosuđa .. Foto: R.R./ATAImages. .. Lider Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić dostavio je danas Skupštini ekspoze za sastav nove Vlade Crne Gore.. U...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.