OVAKO BI IZGLEDAO NAPAD ZAPADA NA RUSIJU! Stručnjaci do detalja opisali šta bi moglo da se desi: Avijacija će prva krenuti u borbena dejstva

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 10:05

OVAKO BI IZGLEDAO NAPAD ZAPADA NA RUSIJU! Stručnjaci do detalja opisali šta bi moglo da se desi: ""Avijacija će prva krenuti u borbena dejstva"

Kakav scenario nas čeka?

Autori pišu da će pre početka aktivne faze operacije operativne formacije protivnika sprovoditi provokativne, demonstrativne, informacione i druge potencijalno agresivne akcije, uključujući u cilju kontrole situacije.

Protiv Rusije može biti pokrenuta vazdušno-kopnena ili vazdušno-pomorska operacija, koja će početi brzim globalnim napadom istovremeno sa nekoliko intenzivnih raketno-avionskih napada, proizlazi iz članka lista Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane Rusije"Vojna misao".

Navodi se da strani stručnjaci razmatraju formiranje vojnih formacija novog tipa, takozvanih Združenih operativnih formacija (ZOF).

To treba da budu kombinovane kompaktne visokomobilne višesferne vojne grupacije, sposobne da u kratkom roku izvedu kompleksan napad na administrativno-političku i vojno-industrijsku infrastrukturu protivnika u svim oblastima: kopnenoj, morskoj, vazdušnoj, kosmičkoj i informacionoj.

Najočekivanije forme primene ZOF su vazdušno-kopnene (pomorske) operacije (kampanje). Istovremeno, one će početi od vazdušnih (od 2030. g. vazdušno-kosmičkih, nadalje – kosmičko-vazdušnih) ofanzivnih operacija, koje se sastoje od brzog (trenutnog) globalnog napada i nekoliko (od dva-tri do pet-sedam) intenzivnih raketno-avionskih napada. Istovremeno, avijacija će među prvima krenuti u borbena dejstva jedna od prvih, kao rod vojske sa najboljim manevrima i prilagodljivošću, još pre raspoređivanja glavne grupacije - ističe izdanje.

Agresor će pojačati sve vidove izviđanja, obavljaće redovne letove aviona i dronova u blizini državnih granica zemlje, uključujući letove strateških bombardera. Takođe, moguće je održavanje obuka uz učešće grupa nosača aviona i brodova – nosača krstarećih raketa.

Pored toga, "Vojna misao" precizira da će borbeni i brojčani sastav ZOF protivnika u mirnodopskim uslovima iznositi 50-70 odsto od sastava koji će biti aktivan tokom rata.

- Na taj način, ovi faktori proširuju sistem pretnji Ruskoj Federaciji u vojnom smislu i formiraju nove zahteve kad je u pitanju osiguranje bezbednosti Rusije, u kojoj jednu od glavnih uloga imaju Vazdušno-kosmičke snage - ističe se u članku.

U vezi sa tim, izdanje navodi da će sve veća uloga Vazdušno-kosmičkih snaga u globalnoj strukturi vojnih sukoba postaviti pred njih nove zadatke. Naročito će biti potrebno da se VKS opreme novim i modernizovanim primercima avijacionih sistema (uključujući dronovima) i sistemima naoružanja, a neophodno je implementiranje perspektivnih automatizovanih upravljačkih sistema, potrebno je unaprediti obaveštajnu podršku i tako dalje.

Autori takođe naglašavaju da je potrebno da se formiraju novi pogledi na organizaciju borbene primene avijacionih snaga kako u mirnodopskim, tako i u ratnim uslovima, "koja će biti u skladu sa postojećim i perspektivnim formama primene i načinima dejstava sredstava vazdušno-kosmičkih napada protivnika".

Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.