OVAKAV AVION JE DANAS PAO U HRVATSKOJ: Isplivali novi detalji stravične nesreće

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023, 14:52

OVAKAV AVION JE DANAS PAO U HRVATSKOJ: Isplivali novi detalji stravične nesreće

Model aviona koji je pao u Puli je "Virus Pipistrel".

Na Aerodromu Pula danas je došlo do nesreće prilikom poletanja manjeg aviona, u kojoj su poginule dve osobe.

Radi se o avionu slovenačke proizvodnje, dvosedu s jednim motorom, koji proizvodi firma "Pipistrel" u Sloveniji i Italiji. Prodaje se kao ultralaki i laki sportski avion. Prvi model je svetlo dana ugledao 1999. godine. Nakon toga je proizveden u više varijanti s različitim motorima, rasponom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krila i konfiguracijama.

Na mesto nesreće krenuli su pripadnici Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom prometu.

U međuvremenu je prvu službenu objavu poslao i Aerodrom Pula, koji je saopštio da su stradali strani državljani.

- U toku su službena postupanja koja provode nadležne službe te ćemo javnost pravovremeno izvestiti o novim saznanjima čim nam nove informacije budu dostupne - saopštili su s pulskog aerodroma, dodavši da izražavaju saučešće zbog nesretnog događaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pogledajte koji avion je pao u Puli i gdje je proizveden

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2023

PULA - Avion koji se prije nekoliko časova srušio prilikom polijetanja na pulskom aerodromu je Virus SW kompanije Pipistrel, koji se proizvodi u Sloveniji i Italiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.