OVA STVAR U POTRAZI ZA MATEJEM I MALČANSKIM BERBERINOM JE ZAJEDNIČKA! Pomogla je u pronalasku Ninoslava Jovanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2022, 18:09

OVA STVAR U POTRAZI ZA MATEJEM I MALČANSKIM BERBERINOM JE ZAJEDNIČKA! Pomogla je u pronalasku Ninoslava Jovanovića

Potraga za Matejem traje već 11 dana, od njega i dalje ni traga ni glasa...

Termovizijske kamere "Mreže za opasnost Srbije" uključene su u potragu za Matejem Perišem  (27),  koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je izašao  iz kluba "Gotik" gde je bio sa svojim prijateljima.

Ove kamere koriste se u potrazi za osobom koja je živa u slučaju da se krije ili da je zarobljena u nekom objektu.

- Termovizijske kamere mere toplotu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unutar objekta. Sa njima tačno možemo utvrditi da li je i koliko ljudi bilo u jednom objektu. One nam služe da odredimo da li se u nekoj prostoriji nalazi skrivena ili zarobljena osoba - pojašnjava naš sagovornik Telegraf. rs.

Podsetimo, termovizijske kamere korišćene su i u potrazi za Ninoslavom Jovanovićem poznatijim kao Malčanskim berberinom kada je krajem 2019. godine oteo tada dvanaestogodišnju devojčicu iz okoline Niša. Uz pomoć temovizijskih kamera inspektori su mogli da zaključe koliko su se zadržavali na jednom mestu, kao i broj osoba koje su bile u prostoriji.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Mladi Splićanin Matej Periš došao je 30. decembra sa prijateljima u Beograd. Oko 21 sat stigli su u "Gotik" gde su pili i zabavljali se. Njegovi prijatelji oko 1.40 primećuju da ga nema, ali da je na stolici ostavio jaknu. Kamere snimaju momka u blizini Beton hale, za koga se sumnja da je Matej Periš, kako trči i pokušava da uhvati taksi, a potom odlazi ka Promenadi gde silazi do reke.

Potraga za ovim momkom iz Slita traje već 11 dana, a danas su u Srbiju stigli i hrvatski policajci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.