OVA SITUACIJA DIREKTNA PRETNJA SRBIJI Vučević raskrinkao Kurtijeve namere: Jasan je krajnji cilj

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 10:42

"OVA SITUACIJA DIREKTNA PRETNJA SRBIJI" Vučević raskrinkao Kurtijeve namere: Jasan je krajnji cilj

Vučević je ocenio da Kurti želi sukob Srba i Kfora.

Ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da je bezbednosna situacija u zemlji zbog zbivanja na Kosovu i Metohiji alarmantna i teška, a napadi na Srbe u pokrajini su stalni, ne od juče nego od dolaska Aljbina Kurtija na čelo prištinskih institucija.

Vučević je za Tanjug rekao da je ta situacija direktna pretnja za bezbednost Srbije i da je jedini tračak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nade racionalnost međunarodne zajednice, pre svega zemalja Kvinte, koja bi, kaže, trebalo da izvrši politički pritisak na Prištinu, ali da "boli glasna tišina međunarodne zajednice".

Vučević je ocenio da Kurti želi sukob Srba i Kfora i da mu je krajnji cilj da etnički očisti sever Kosova i Metohije od Srba.

- Stalni pritisci i hapšenja, napadi, zabrana ulaska kamiona na KIM sa hranoim i medicinskim materijalom imaju za cilj da Srbi pomisle da im tamo opstanka nema - rekao je ministar odbrane Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.