OTVOREN GRANIČNI PRELAZ SA KOMŠIJAMA! Posle pet meseci putnici mogu u ovu državu, ali uz JEDAN USLOV

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2020, 12:09

OTVOREN GRANIČNI PRELAZ SA KOMŠIJAMA! Posle pet meseci putnici mogu u ovu državu, ali uz JEDAN USLOV

Od 2. novembra granični prelaz Bački Vinogradi - Ašothalom će raditi dvokratno

Granični prelaz sa Mađarskom, Bački Vinogradi - Ašothalom, ponovo je od danas otvoren za putnike posle skoro pet meseci pauze zbog epidemije koronavirusa.

, po radnom vremenu koje je skraćeno od sedam do 10 časova i od 16 do 19 časova.

U pitanju je ponovno otvaranje četvrtog graničnog prelaza između dve zemlje, pošto je zbog epidemiološke situacije od 15. jula Mađarska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pooštrila mere i uslove za ulazak u tu zemlju. Od tada su samo tri granice bile prohodne, Horgoš - Reske, Kelebija - Tompa i Bački Breg - Hercegsanto i oni rade 24 sata. Istovremeno su preostala četiri mala prelaza sa Srbijom, čije je radno vreme od sedam do 19 sati, bila zatvorena.

Za građane Srbije još uvek važi mera ograničenja kretanja u Mađarskoj, vremenski i teritorijalno. Svi građani Srbije mogu da uđu u Mađarsku do 30 kilometara od granice i moraju da se vrate u roku od 24 sata. Takođe, dozvoljen je tranzit uz odgovorajuću dokumentaciju.

Mere teritorijalnog i vremenskog ograničenja Mađarska je uvela da bi omogućila meštanima pograničnog pojasa koji rade u susednoj zemlji da nesmetano odlaze na posao i vraćaju se kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo radi granični prelaz Bački vinogradi

Izvor: RTS, 02.Nov.2020

Posle dvomesečne pauze, ponovo radi integrisani srpsko-mađarski granični prelaz Bački vinogradi-Ašothalom, saopštila je mađarska policija. . Novo radno vreme prelaza je dvokratno - od 7 do 10 časova i od 16 do 19 časova...Mađarska je 1. septembra zatvorila granice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.