OTROVANA DECA U NOVOM SADU: Dečaci umrli u NAJGORIM MUKAMA, roditelji im sipali otrov koji RAZARA želudac i jednjak

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 22:55

OTROVANA DECA U NOVOM SADU: Dečaci umrli u NAJGORIM MUKAMA, roditelji im sipali otrov koji RAZARA želudac i jednjak

Do trovanja fungicidima nekada može doći i samo udahom.

Mladić (25) i njegova supruga (23), roditelji iz pakla, otrovali su svoju decu fungicidom protiv pepelnica, a mališani su umirali u najgorim mukama.

Naime, bračni par koji je nakon ubistva dece skočio sa višespratnice u Novom Sadu, prema saznanjima našeg portala je prethodno decu otrovao ovim pesticidom, koji, prema rečima stručnjaka razara ljudski organizam i izaziva stravične bolove. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Svi pesticidi sadrže uljane materije, teške metale, kao i druge toksične materije koje izazivaju ozbiljne posledice.

- Postoji više vrsta fungicida (vrsta pestidica),a same posledice zavise i od količine istih, ali i od načina trovanja. Nekada do trovanja može doći i samo udahom, a ako se radi o konzumiranju, tu su, naravno i posledice drastičnije. U tim slučajevima prvo stradaju bubrezi, koji bivaju razoreni, ali i nervni sistem - objašnjava toksikolog.

Pedijatar kaže da su deca sigurno umirala u stravičnim bolovima, s obzirom na supstancu kojom su otrovana.

- To je zaista jezivo. Svi ti preparati prvenstveno deluju na jetru i bubrege, kroz koje prolaze i razaraju ih, ali i na centralni nervni sistem. Naravno, sve zavisi od količine koja im je data. Ono što takođe treba napomenuti jeste i činjenica da su deca sigurno trpela i bolove, naročito u predelu želuca i jednjaka - kaže on i dodaje da deca koja su imala i najmanje trovanje pesticidima bivaju smeštana na intezivnu negu, što, kako kaže, dovoljno govori o ozbiljnosti.

Supružnici iz Novog Sada, koji su najpre otrovali decu, pa kasnije izvršili samoubistvo, bacivši se sa višespratnice zajedno, bili su pripadnici sekte. 

Izvor: Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.