OTKRIVENO POREKLO PREDATORA: Oglasio se upravnik Zoo vrta - Mojom greškom je pobegao

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 23:40

OTKRIVENO POREKLO PREDATORA: Oglasio se upravnik Zoo vrta - "Mojom greškom je pobegao"

Predator je ugrozio život žene

Upravnik zoološkog vrta Litl Kantri u Balahni optužen je za kršenje uslova zaštite na radu, što je dovelo do povrede osobe.

Kako je saopštila pres-služba tužilaštva regije Nižnji Novgorod, čovek je morao da obezbedi da njegovi podređeni poštuju radnu disciplinu i da ne krše propise o bezbednosti. Međutim, pokazalo se sasvim suprotno.

– Naložio je administratoru, koji je na uslovnoj, da obavlja poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji ne spadaju u njene službene dužnosti – da čisti ograđeni prostor od lavova koji pripadaju opasnim vrstama životinja, ovu vrstu čišćenja mogu da vrše samo lica dodeljena ovoj vrsti životinja. Istovremeno, optuženi je sa sigurnošću znao za prisustvo neispravne kapije u ogradi za lavove, koja se, kada je popravljena, nije potpuno zatvorila, saopštilo je tužilaštvo.

Drugim rečima, okrivljeni je svesno dozvolio izvođenje radova u uslovima opasnim po život. Mnogi se dobro sećaju rezultata ove greške - lavica je otvorila zasun ograđenog prostora, napala ženu i nanela joj teške povrede. Žrtva je prebačena na odeljenje intenzivne nege bolnice. Samo zahvaljujući kompetentnim akcijama lekara iz Nižnjeg Novgoroda, 35-godišnja žena je ostala živa. Nekoliko dana kasnije došla je sebi.

Pres služba regionalnog istražnog komiteta ICR-a je dodala da je upravnik zoološkog vrta priznao krivicu. Kako se ispostavilo, morao je ne samo da nadgleda svoje zaposlene, već i da obezbedi otklanjanje kvara. Problem je očigledno ignorisan i to je dovelo do nesreće.

Istraga je sada završena. Krivični predmet je prebačen Okružnom sudu u Balahni na razmatranje o meritumu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.