OTKRIVEN UZROK VELIKOG POŽARA U POŽAREVCU: Ministarstvo otkrilo da li postoji opasnost po stanovnike (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 11:16

OTKRIVEN UZROK VELIKOG POŽARA U POŽAREVCU: Ministarstvo otkrilo da li postoji opasnost po stanovnike (VIDEO)

Do požara je došlo u krugu nekadašnje Fabrike šećera.

Kako je ranije potvrđeno iz dežurne službe Vatrogasno-spasilačke jedinice, zapalilo se stovarište plastičnog otpada kineske firme za reciklažu "Ekoluks".

Gorelo je oko 250 kvadratnih metara balirane plastike na otvorenom prostoru, ali nisu zahvaćeni okolni objekti.

U gašenju požara je učestvovalo 12 vartrogasaca sa pet vatrogasnih vozila, a bile su angažovane i dve cisterne iz požarevačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vodovoda. U požaru niko nije povređen.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine je obavestilo javnost povodom požara koji je izbio juče, 2. jula oko podneva u Požarevcu, na kompleksu  firme "EKOLUX RECYCLING SEE", da je lokalni inspektor zaštite životne sredine u Požarevcu pre izbijanja požara boravio u redovnom inspekcijskom nadzoru i utvrdio nepravilnosti koje je operater bio dužan da otkloni.

Požar sa lica mesta. Kako Urban City nezvanično saznaje do požara je došlo u krugu nekadašnje Fabrike šećera... Požar je nastao posle 12 časova koji gase ekipe vatrogasaca. Gori oko 250 kvadratnih metara balirane plastike na otvorenom prostoru, ali nisu zahvaćeni okolni objekti. Kako je RTS-u rečeno u dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke jedinice, zapalilo se stovarište plastičnog otpada kineske firme za reciklažu "Ekoluks" U gašenju učestvuje 12 vartrogasaca sa pet vatrogasnih vozila, a angažovane su i dve cisterne iz požarevačkog vodovoda. Požar je lokalizovan, ali vatrogasci imaju teškoće da ga ugase jer je reč o plastici. U požaru niko nije povređen, a uzrok za sada nije poznat. Video: L. Stepić

A post shared by UrbanCityRadio (@urbancityradio) on Jul 2, 2020 at 5:12am PDT

Nakon izbijanja požara, inspektor zaštite životne sredine angažovao je nadležne službe i istovremeno naredio operateru da odmah organizuje merenje zagađenosti vazduha, kako bi se preventivno delovalo u slučaju da gasovi nastali tokom požara mogu da ugroze lokalno stanovništvo.

Kako su najavili iz ministarstva, danas će na mesto događaja izaći i tužilac sa nadležnim službama kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi.

Požar sa lica mesta. Kako Urban City nezvanično saznaje do požara je došlo u krugu nekadašnje Fabrike šećera... Požar je nastao posle 12 časova koji gase ekipe vatrogasaca. Gori oko 250 kvadratnih metara balirane plastike na otvorenom prostoru, ali nisu zahvaćeni okolni objekti. Kako je RTS-u rečeno u dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke jedinice, zapalilo se stovarište plastičnog otpada kineske firme za reciklažu "Ekoluks" U gašenju učestvuje 12 vartrogasaca sa pet vatrogasnih vozila, a angažovane su i dve cisterne iz požarevačkog vodovoda. Požar je lokalizovan, ali vatrogasci imaju teškoće da ga ugase jer je reč o plastici. U požaru niko nije povređen, a uzrok za sada nije poznat. Video: Vladan

A post shared by UrbanCityRadio (@urbancityradio) on Jul 2, 2020 at 4:15am PDT

Kako procenjuje ministarstvo za zaštitu životne sredine, za sada nema opasnosti po stanovnike Požarevca zbog nastalog zagađenja u industrijskoj zoni, ali se preporučuje oprez. Nadležne službe će pratiti situaciju na terenu o čemu će građani biti na vreme obavešteni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.