Bukti u Šećerani: Zapalila se plastika firme za reciklažu

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2020, 16:02

Bukti u Šećerani: Zapalila se plastika firme za reciklažu

Iz još neutvrđenog uzroka, vatra je izbila pored pogona kineske firme „Ekoluks“ koja se bavi reciklažom plastike POŽAREVAC – U četvrtak, oko podneva, u krugu nekadašnje Fabrike šećera u Požarevcu izbio je veliki požar, kada se zapalila plastika koja pripada kineskoj firmi „Ekoluks“. Ova firma bavi se reciklažom plastike, ali vatra nije zahvatila pogone, već je izbila izvan njih. Pošto su pripadnici obezbeđenja odmah nazvali vatrogasce, stiglo je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vozila i vatra je ugašena, ali se nad gradom još dugo nadvijao gusti, crni dim, što je veoma uznemirilo građane. U požaru niko nije povređen, samo su se neki od zaposlenih nagutali dima, pa su vozilom Hitne pomoći prebačeni u Opštu bolnicu, radi ukazivanja pomoći. Uzrok požara tek treba da se utvrdi, kao i izazvana materijalna šteta. Pretpostavlja se da je došlo do samozapaljenja plastike, jer su u četvrtak, a i dan ranije, u Požarevcu vladale visoke temperature. Kineska firma „Ekoluks“ počela je sa radom prošle godine i u tu svrhu u nekadašnjoj Šećerani zakupila halu od 11.000 kvadrata, uz otvaranje oko 50 radnih mesta.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapalila se plastika

Izvor: Danas, 02.Jul.2020

U Požarevcu je u četvrtak, nešto posle 12 sati, izbio požar u krugu Šećerane, jer se zapalila plastika kineske firme „Ekoluks“, koja se bavi njenom reciklažom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.