OTKAZALI GOSTOPRIMSTVO: Hrvati šutnuli devetoro Iračana nazad u Srbiju!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKAZALI GOSTOPRIMSTVO: Hrvati šutnuli devetoro Iračana nazad u Srbiju!

DUBROVNIK - Devetoro Iračana na aerodromu u Dubrovniku čeka povratak u Srbiju jer im Hrvatska brani ulazak u zemlju. Oni su juče doputovali iz Srbije avionom kompanije Er Srbija, a Hrvatska planira da ih danas vrati nazad.

"Mogu da potvrdim da se na Aerodromu Dubrovnik nalazi devet državljana Iraka koji su zadržani u prostoru za zadržavanje putnika jer im je sprečen ulazak u našu zemlju. Oni su iz Beograda stigli avionom kompanije Er Srbija, ali ih danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vraćamo popodnevnim letom nazad u Srbiju. Iračanima su omogućeni svi higijenski uslovi i u pratnji mogu doći do punkta sa hranom", izjavio je direktor Aerodroma Dubrovnik Roko Tolić, potvrdivši da se u Čilipima nalaze turisti iz Azije odnosno s Bliskog istoka.

Ovu vest potvrdila i zamenica portparola MUP-a RH Helena Biočić koja je pojasnila da je reč o uobičajenom postupku odbijanja gostoprimstva, odnosno ulaska u Republiku Hrvatsku od strane Granične policije MUP-a RH.

Nezvanično, Iračani su imali neodgovarajuću, odnosno turističku vizu koju su navodno izvadili na Kipru, a došavši u Beograd odlučili da u EU uđu preko Hrvatske.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hrvati vratili migrante u Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2015

Devet iračkih migranata vraćeno je u subotu sa dubrovačkog aerodroma u Beograd...Iračani su juče stigli na Aerodrom u Dubrovniku avionom "Er Srbija", ali su tamo zadržani. Oni su u subotu u 15.25 časova vraćeni avionom "Er Serbija" u Beograd...Prilikom granične kontrole utvrđeno je da putnici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.