OSUĐENOM SRBINU POZLILO! Prebačen na nepoznatu lokaciju, porodica uznemirena, niko ne zna gde su ga odveli

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 18:28

OSUĐENOM SRBINU POZLILO! Prebačen na nepoznatu lokaciju, porodica uznemirena, niko ne zna gde su ga odveli

Teror se nastavlja

Advokat Dejan Vasić izjavio je danas da je Svetomiru Bačeviću, pozlilo jutros i da je prebačen negde, bez znanja svog branioca i porodice. Svetomir Bačević je od strane prištinskog pravosuđa osuđen na pet godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom.

Svetomir Bačević je rodom iz sela Belo Polje kod Peći, uhapšen je krajem decembra 2020. godine u opštinskim prostorijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gde je došao da podigne lična dokumenta, a pravosnažno je osuđen dve godine kasnije.

- Mene je zapravo njegova porodica obavestila da je njegovo zdravstveno stanje pogoršano i da je njih pozvala supruga Zlatana Krstića koji je takođe osuđen i izdržava kaznu zajedno sa Svetomirom. Ona je rekla da je njemu jutros pozlilo i da je prebačen nekuda iz pritvornog centra. Mi nemamo apsolutno nikakve informacije šta se sa njim dešava i koliko je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno narušeno - rekao je Vasić. On je dodao da je Bačević i prilikom hapšenja bio u lošem zdravstvenom stanju.

- Izražavam veliko nezadovoljstvo i jednu veliku brigu zbog prevashodno nedostaka informacija šta se sa čovekom dešava. Ja ću pokušati, iako je danas petak i ako je radno vreme prošlo, da preko nekih svojih poznanstava barem saznam da li je dobro i da li se desilo nešto ozbiljno - istakao je advokat Vasić.

Bačević je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog navodno izvršenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, iako je oštećena osoba izjavila da ga ne poznaje i da nije on čovek koji je učinio delo za koje je ona podnela tužbu.

Zbog toga je advokat Vasić uložio žalbu Vrhovnom sudu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.