OSUĐENI PINK PANTERI: Trojica srpskih državljana završila iza rešetaka u Švajcarskoj, čeka ih duga robija

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 18:25

OSUĐENI PINK PANTERI: Trojica srpskih državljana završila iza rešetaka u Švajcarskoj, čeka ih duga robija

Članovi ozloglašene grupe Pink Panter su od 2006. godine do danas izveli niz spektakularnih pljački širom sveta i odneli veću količinu skupocenog nakita.

Trojica državljana Srbije, starosti između 39 i 44 godine, koji se dovode u vezu sa ozloglašenom krimi grupom Pink Panteri, osuđena su u Švajcarskoj na višegodišnje kazne zatvora.

Srbi, čiji identitet nije saopšten, osuđeni su na pet, odnosno šest i sedam i po godina zatvora zbog planiranja pljačke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i drugih krivičnih dela. Sud u Cirihu doneo je odluku i da, nakon izvršenja kazne, dvojici bude zabranjen ulazak u zemlju narednih 10 godina, a trećem osuđeniku 15 godina.

U pitanju je prvostepena presuda, na koju osuđeni imaju pravu žalbe.

Naime, trojici Srba se na teret stavlja planiranje spektakularne pljačke juvelirnice u Luganu februara 2018. godine. Oni su uhapšeni neposredno pre nego što su planirali da upadnu u zlataru i iz nje odnesu nakit i satove vredne nekoliko stotina hiljada evra. Njihov plan je osujećen pošto su policajci uspeli prethodno da im uđu u trag i ozvuče jedno od vozila koje su koristili, te su tako čuli planove o pljački. Srpske Pantere odala je priča o bezbobrazno visokoj zaradi.

Srbi su juče u sudu negirali sve što im se stavlja na teret, ističući da nije istina da su planirali veliku pljačku u Luganu. Jedan od osuđenih je tvrdio da je u Tićino došao kako bi kupio vozila koje bi kasnije preprodavao u Srbiji.

Do sada im se na teret stavljaju 24 pljačke, među kojima je i ona u Dubaiju kada su ukrali plen vredan 11 miliona.

Ostaće i upamćena akcija iz 2016. godine u Cirihu, nakon koje su pobegli sa plenom vrednim najmanje milion evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.