OSTAJU SUZDRŽANI? Premijer Jermenije razgovarao sa Putinom, Rusija donela odluku o intervenciji na Kavkazu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:05

OSTAJU SUZDRŽANI? Premijer Jermenije razgovarao sa Putinom, Rusija donela odluku o intervenciji na Kavkazu

Rusija će ostati suzdržana u ovom slučaju još uvek

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su telefonom o situaciji u Nagorno Karabahu, ali nije bilo reči o mogućnosti da Rusija vojno interveniše u tekućem oružanom sukobu Jermenije i Azerbejdžana.

- Predsednik Putin i ja nismo razgovarali o mogućoj vojnoj intervenciji Rusije u Nagorno Karabahu. Osim toga, trenutno nam nije neophodno korišćenje potencijala 102. ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << baze, iako bi, u slučaju potrebe, to moglo da se dogodi jer za to postoji pravni osnov - izjavio je premijer Pašinjan.

Azerbejdžan i Jermenija su proglasili ratno stanje i opštu mobilizaciju, a obe strane su saopštile da među žrtvama četvorodnevnog oružanog sukoba ima mnogo civilnih žrtava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.