OŠ Filip Filipović prva škola sa rampom za osobe s invaliditetom

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠ Filip Filipović prva škola sa rampom za osobe s invaliditetom

Osnovna škola "Filip Filipović" u beogradskom naselju Voždovac dobila je danas rampu za osobe sa invaliditetom i to je prva školska ustanova u Srbiji kojoj je omogućen pristup bez arhitektonskih barijera, saopštila je opština Voždovac.

Rampa za osobe sa invaliditetom ugrađena je prema projektu "Škola bez barijera" koji sprovodi i finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vršiteljka dužnosti pomoćnice ministra Biljana Barošević >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekla je da je taj projekat započet kako bi sve škole učinile dostupnim osobama sa invaliditetom kojima to ministarstvo posvećuje posebnu pažnju.

"Škola 'Filip Filipović' sa Voždovca je prva u nizu koja je dobila pristupnu rampu, dok će u narednom periodu biti obuhvaćene i druge škole u Beogradu i celoj Srbiji", rekla je Barošević koja je prisustvovala predstavi za decu organizovanoj tim povodom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"ŠKOLE BEZ BARIJERA" Prva rampa za kolica na ulazu u OŠ "Filip Filipović"

Izvor: Blic, 13.Okt.2018, 13:08

Na ulazu u Osnovnu školu "Filip Filipović" na Voždovcu od juče stoji rampa za pristup kolicima osoba sa invaliditetom. Ovo je prva obrazovna ustanova za osnovce u Beogradu koja je dobila rampu u okviru projekta “Škola bez barijera”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.