Najnovije vesti
Vesti Beograd
"ŠKOLE BEZ BARIJERA" Prva rampa za kolica na ulazu u OŠ "Filip Filipović"

"ŠKOLE BEZ BARIJERA" Prva rampa za kolica na ulazu u OŠ "Filip Filipović"

Na ulazu u Osnovnu školu "Filip Filipović" na Voždovcu od juče stoji rampa za pristup kolicima osoba sa invaliditetom. Ovo je prva obrazovna ustanova za osnovce u Beogradu koja je dobila rampu u okviru projekta “Škola bez barijera”.

Rampa za osobe sa invaliditetom Foto: Promo
Rampa za osobe sa invaliditetom

Projekat "Škola bez barijera" sprovodi i finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a uskoro će biti implementiran u svim školama u Srbiji.

- Škola "Filip Filipović" sa Voždovca prva je u nizu koja je dobila pristupnu rampu, dok će u narednom periodu biti obuhvaćene i druge škole u Beogradu i celoj Srbiji - rekla je v.d. pomoćnika ministra Biljana Barošević, koja je prisustvovala predstavi za decu, organizovanoj ovim povodom u školi.

Foto: Promo

Biljana Barošević objasnila je da je idejni cilj ovog projekta uklanjanje arhitektonske barijere i stvaranje škola koje će biti dostupnije osobama sa invaliditetom, jer su one u fokusu Ministarstva.

Foto: Promo

Događaju su prisustvovali i u ime opštine Voždovac projekat podržali članovi Veća Relja Ognjenović, Miloš Stojanović i Momir Ćirović.