OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA SADRŽI VIŠE OD 30 TAČAKA: Evo za šta sve optužuju bivšeg predsednika Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023, 08:00

OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA SADRŽI VIŠE OD 30 TAČAKA: Evo za šta sve optužuju bivšeg predsednika Amerike

To je prvi put u američkoj istoriji da će se sadašnji ili bivši predsednik suočiti sa krivičnom prijavom.

Velika porota na Menhetnu podigla je optužnicu protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zbog novca koji je navodno tajno isplaćen zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels.

Tramp se suočava sa više od 30 tačaka optužbi. Pozivajući se na više izvora, Si-En-En je javio da će se Tramp u utorak pojaviti na sudu.

Okružno tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Menhetnu optužilo je Trampa u vezi sa njegovim navodnim podmićivanjem zvezde filmova za odrasle Stormi Danijels tokom predsedničke kampanje 2016. godine, da bi ćutala o njihovoj navodnoj seksualnoj vezi.

Prema optužnici, Tramp je navodno preko nekadašnjeg advokata Majkla Koena isplatio 130.000 dolara Danijelsovoj krajem oktobra 2016, nekoliko dana pre predsedničkih izbora, da ne bi iznela u javnost da je bila u navodnoj aferi sa Trampom deceniju ranije.

Koen je prvo tvrdio da je taj novac sam dao, a ne kao donator Trampove izborne kampanje, da bi kasnije rekao kako je to učinio u dogovoru sa Trampom. Koen je kasnije osuđen na osnovu osam tačaka optužnice, između ostalog i zbog kršenja zakona u vezi sa finansiranjem političkih kampanja.

Tramp je negirao da je imao aferu sa Stormi Danijels, a optužnicu protiv njega je nazvao „političkim progonom i mešanjem u izbore na najvišem nivou u istoriji“.

Republikanski senator Lindzi Grejem rekao je da republikanci neće popustiti i da će se ceo slučaj završiti tako što će Tramp pobediti na sudu i na izborima.

 - Pokušavaju da unište Donalda Trampa jer ga se plaše na izborima - istakao je Grejem.

Inače, nekoliko sati nakon što je njujorška velika porota podigla optužnicu protiv Trampa, policija je bila raspoređena ispred ulazne kapije okružnog tužioca na Menhetnu

U međuvremenu, na obližnjem mostu okupilo se nekoliko desetina ljudi u znak podrške Trampu.

Više o optužnici protivi Donalda Trampa možete pročitati OVDE. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.